Over mij

383563_398202660250396_301799104_nLaat me mezelf even voorstellen: ik ben Tom. Inmiddels ben ik 22 jaar en zit ik in het laatste stadium van mijn studie: ICT & Software Engineering als hoofdrichting en ICT & Management and Security als specialisatie.

Ik houd me al langer dan 10 jaar bezig met alles wat met computers te maken heeft, maar de echte ervaring ben ik op gaan doen vanaf de bovenbouw van de middelbare school. Mijn eerste interesses lagen bij webdesign en het verwijderen van malware. Ik was (en ben nog steeds) geregistreerd op het PCHelper.nl forum, waar ik na een tussenstap van Hijack Helper (een functie waarin je mensen met virusproblemen helpt) opgeklommen ben tot Administrator (beheerder). PCHelper is een tijd geleden overgenomen door Nucia Security en er wordt hard gewerkt om PCHelper in Nucia te integreren. Op Nucia vertolk ik de functie van assistent-hoofd Computerproblemen.

Voor de functie van Hijack Helper heb ik 1,5 jaar een opleiding doorlopen op HijackThis.nl. De rest van mijn kennis heb ik vooral door zelfstudie en ervaring opgedaan. Sinds het begin van mijn studie ben ik ook aan het programmeren van software begonnen. Ik programmeer in zowel C# als Java, waarbij ik het liefst werk met C#, maar ik meer kennis heb van Java.

Naast mijn vrijetijdsbesteding zoals hierboven beschreven, heb ik bijna drie jaar bij de Pathé bioscoop in Helmond gewerkt. Om mijn diensten bij te houden heb ik software geschreven die al mijn diensten in een database opslaat en aan de hand van wat zelf ingevulde informatie een nauwkeurige schatting van mijn brutosalaris kon maken. Naast mijn software hobbyprojectjes ben ik tevens beheerder van de Engelstalige fansite en community van een oud spel, te weten Knights and Merchants. De fansite kun je vinden op KnightsandMerchants.net. Het forum is daar ook te vinden. Daarnaast heb ik ook de websites van Autorijschool DKS en de Ondernemersvereniging Stiphout gebouwd.

Ten slotte heb ik al die jaren tussendoor natuurlijk ook de nodige kennis opgedaan van Windows zelf. Zo heb ik ervaring met Windows XP, Vista, 7 en sinds kort ook 8. Via school heb ik de nodige kennis opgedaan met Linux (Debian/Mint/Ubuntu) en heb ik zelf geëxperimenteerd met Linux distributies die gespecialiseerd zijn in het redden van verloren of beschadigde data. Ook daar heb ik dus ervaring mee.

Van eind augustus 2011 t/m eind januari 2012 heb ik stage gelopen bij Simac ICT Nederland waar ik onderzoek gedaan heb naar de beveiligingsmogelijkheden van Windows Server 2008 R2. Vanaf september 2013 tot en met januari 2014 heb ik ook mijn afstudeerstage bij Simac ICT Nederland uitgevoerd. In die periode heb ik onderzoek gedaan naar de verschillen tussen VMware ESXi 5.* en Microsoft Hyper-V 2012 (R2).

Op deze website zal ik informatieve stukjes plaatsen over dingen die ik recentelijk heb gedaan en graag met mensen wil delen.